Nowoczesne trendy w strzyżeniach

Nowoczesne trendy w strzyżeniu to przede wszystkim, łagodność cięcia, spójność, świetliste kolory, lekkość ruchu i niepowtarzalność stylu. Celem szkolenia pozyskanie wiedzy i umiejętności z zakresu nowoczesnych trendów w strzyżeniach.

Ramowy program szkolenia

  1. Zasady BHP i higiena pracy w zawodzie fryzjera.
  2. Rozmowa i wywiad z klientem przed zabiegiem.
  3. Przygotowanie stanowiska pracy do zabiegu.
  4. Omówienie narzędzi i ich rodzajów (nożyczki, grzebienie, itp.).
  5. Dobór fryzury do kształtu twarzy.
  6. Pasma pamięci.
  7. Kąty strzyżenia.
  8. Ustawienie tułowia, rąk i dłoni. 9. Strzyżenie dłoń przy dłoni.
  9. Strzyżenie rozwiane.
  10. Strzyżenie dygresywne.
  11. Strzyżenie z wolnej ręki.
  12. Strzyżenie męskie.
  13. Strefa cięcia, pasmo przewodnie, uniesienia.
  14. Prezentacja najnowszych trendów w strzyżeniu.
  15. Warsztaty ćwiczeniowe strzyżenia na modelkach.

Efekty kształcenia

  1. Przygotowanie stanowiska pracy do zabiegu.
  2. Przygotowanie klienta do zabiegu.
  3. Dobór fryzury do kształtu twarzy.
  4. Strzyżenie dłoń przy dłoni.
  5. Strzyżenie rozwiane.
  6. Strzyżenie dygresywne.
  7. Strzyżenie z wolnej ręki.
  8. Strzyżenie męskie.

Parametry

  • Liczba godzin szkoleniowych: 8 godzin
  • Metoda walidacji efektów kształcenia: Egzamin zewnętrzny VCC
  • Miejsce szkolenia: Szkolenie mobilne na terenie całego kraju

Trener

Marta Żelazo – pasjonatka fryzjerstwa, szkoleniowiec, kreator. W branży fryzjerskiej działa od kilkunastu lat, mimo to nieustanie podnosi swoje kwalifikacje uczestnicząc w szkoleniach w Polsce i poza granicami kraju. Kobieta torpeda, charakterna, wymagająca, ale o wielkim sercu i wrażliwości. Zdecydowana w działaniu i przy fotelu. Pasjonują ją klasyczne fryzury i naturalne koloryzacje. Nie boi się wyzwań, chętnie proponuje odważne metamorfozy. Z przyjemnością dzieli się wypracowanym przez lata doświadczeniem i zdobytą wiedzą ze swoimi stylistami, to dla niej osobista satysfakcja. Prywatnie wesoła, rodzinna, opiekuńcza, uwielbia podróże i dobre jedzenie.

 

<<powrót do SZKOLEŃ ZAWODOWYCH