Profesjonalny kelner

Celem szkolenia jest uzyskanie kwalifikacji w zawodzie kelnera, a udział w nim daje możliwość zdobycia niezbędnej wiedzy z zakresu organizacji pracy czy form i technik obsługi gości. Szkolenie przygotowuje również do obsługi podczas imprez okolicznościowych oraz realizacji istotnych funkcji związanych z pracą w zespole.

 

Ramowy program szkolenia

  1. Wizerunek zawodowy kelnera.
  2. Organizacja pracy kelnera.
  3. Pozostałe funkcje kelnera.
  4. Formy i techniki obsługi gościa.
  5. Psychologiczne aspekty obsługi gościa.

Efekty kształcenia

  1. Organizuje stanowisko pracy zgodnie z zasadami BHP.
  2. Przestrzega zasad kultury i etyki zawodu.
  3. Przygotowuje salę konsumencką do obsługi gości.
  4. Zna i stosuje techniki nakrywania z zastosowaniem elementów dekoracyjnych.
  5. Wykonuje nakrycia podstawowe, rozszerzone, bankietowe, specjalne.
  6. Współpracuje z innymi w wykonywaniu zadań zawodowych.
  7. Serwuje napoje bezalkoholowe, alkoholowe, wina oraz potrawy.
  8. Organizuje bufet śniadaniowy.
  9. Prowadzi obsługę gości podczas przyjęć okolicznościowych i dyplomatycznych.
  10. Przygotowuje salę, nakrywa i dekoruje stół odpowiednio do różnych okoliczności.
  11. Obsługuje gości z zachowaniem odpowiednich technik i form obsługi.
  12. Uwzględni psychologiczne aspekty obsługi gości.
  13. Wykonuje czynności porządkowe.
  14. Współpracuje z innymi w wykonywaniu zadań zawodowych.
  15. Przestrzega kultury i etyki zawodu.

Parametry

  • Liczba godzin szkoleniowych: 64 godziny
  • Metoda walidacji efektów kształcenia: Egzamin zewnętrzny VCC
  • Miejsce szkolenia: Szkolenie mobilne na terenie całego kraju

Trener

Krzysztof Bajerski – pasjonata sztuki barmańskiej zarówno w stylu flair jak również klasycznym. Dzięki pasji zwiedza najmniejsze zakątki świata poznając tajniki przygotowania trunków oraz wszelkie nowinki wchodzące na rynek. Odbyte szkolenia, certyfikaty, wykształcenie:

  • WFA World Flair Association
  • IBA International Bartender Association
  • Barman / Certyfikat Europejski
  • Barista / Certyfikat Europejski
  • Technik Organizacji Usług Gastronomicznych

 

<< powrót do SZKOLEŃ ZAWODOWYCH